logo logo logo
logo
logo logo
logo " Het lijkt vrijblijvend, maar het is zeer indringend; dat vind ik bijzonder! "
Akkerstraat 11

5582 HC Waalre

[040] 221 38 97

info@actoradviseurs.nl

Over Actor

Bart van Linder           

Ik werk inmiddels bijna 25 jaar als trainer, coach en adviseur. De rode draad in mijn werk is het ontwikkelen van mensen in organisaties. Ik ontwerp en begeleid leer- en ontwikkelingsprogramma’s die mensen en organisaties vooruit helpen.

 

‘Spelen’ met je werk en je leven
Tijdens mijn studie andragologie kwam ik in aanraking met spelsimulatie als middel om mensen en organisaties in beweging te brengen. Ik ontdekte dat spel een goed hulpmiddel kan zijn om ontwikkelingsprocessen een extra prikkel te geven. Mijn missie werd: Mensen en organisaties die het spelen zijn verleerd losmaken van het patroon waar ze in gevangen zitten. Soms is het dan handig als iemand van buiten je opnieuw leert te ‘spelen met je werk’. ‘Speelruimte’ creëren voor creativiteit en innovatie is juist in deze tijd een belangrijke succesfactor.


Na mijn afstuderen ben ik als onderzoeker gaan werken bij het Centrum voor Innovatie en Coöperatieve Technologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ik mocht mij vijf jaar lang verdiepen in een onderzoek naar spel als hulpmiddel voor de versterking van ontwikkelingsprocessen in organisaties.

 

Serieuze zaak
Inmiddels heb ik een naam opgebouwd in Nederland met de ontwikkeling en toepassing van spel in leer- en veranderingsprocessen. Ruim 100 games, interactieve scans, policy exercises zijn de afgelopen jaren ontwikkeld. Ze worden veelvuldig en zorgvuldig ingezet in maatwerktrajecten. De inzet van spellen in bedrijven is inmiddels een serieuze zaak geworden.

 

Prijs voor veranderkundigen
Met het spel Provokido wonnen we in 2011 nog zilver en de publieksprijs voor veranderkundigen en projectmanagers. Het is een spel dat je leert hoe je mensen in organisaties eens op een heel andere manier - met heel veel humor en uitdaging - kunt stimuleren om zichzelf te bevrijden van belemmerende patronen. Lees meer op www.provokido.nl.

 

Gaming 3.0
De laatste 10 jaar ontwerp ik ook online tools voor de ontwikkeling van mensen en organisaties. Voor bedrijven en brancheorganisaties maak ik speelse competentiemeters en scans die hen helpen te reflecteren op hun talent. Inmiddels werken we hard aan gaming 3.0. Dit zijn online games die op de werkvloer gespeeld worden. Werk en spel lopen steeds meer door elkaar. Het spel stimuleert je in je leer- en ontwikkelingsproces, dat heeft een positieve invloed op het werk. Deze ontwikkeling heet gamificatie. En zo ontwikkel ik mezelf ook steeds weer . . .

 

Proeverij?
Wil jij jouw organisatie of team ook weer aan het ‘spelen’ krijgen? Neem dan nu contact op voor een proeverij waarin je op speelse wijze kennismaakt met mij en enkele werkvormen.